Ο Σκοπός της Σχολής Komyo ReikiDo


H Σχολή Κomyo ReikiDo®

H ιαπωνική σχολή Komyo Reiki Do ιδρύθηκε από τον Σεβάσμιο Hyakuten Inamoto. Eίναι μία από τις τρεις μόνο ιαπωνικές σχολές Reiki που υπάρχουν σήμερα (πέραν του παραδοσιακού Usui Reiki Ryoho που ασκείται αποκλειστικά στο Usui Reiki Ryoho Gakkai το οποίο ίδρυσε ο ίδιος ο Usui Sensei). Συνεπώς η διδασκαλία της είναι απλή και επί της ουσίας, απαλλαγμένη από τα διάφορα δυτικά παραφερνάλια που κατά καιρούς προσαρτήθηκαν στην τέχνη Reiki, και παραμένει πιστή στο ύφος της ιαπωνικής καταγωγής της και αισθητικής και το όραμα του Usui Sensei. Μετά από πολλή έρευνα στις αρχικές διδασκαλίες του Usui Sensei, ο Hyakuten Inamoto ανέπτυξε το Komyo Reiki το 1998 και άρχισε να το διδάσκει. Η σχολή Komyo Reiki Kai ακολουθεί τις διδασκαλίες του Usui Sensei και επικεντρώνεται στην πνευματική ανάπτυξη, όχι μόνο στη θεραπεία του σώματος. Επειδή ακριβώς το Reiki Ryoho, σύμφωνα με τον Usui Sensei, είναι μία τέχνη για τον νου και το σώμα, όχι για το σώμα και τον νου. Ο Inamoto Sensei ενστερνίζεται επίσης αυτήν την αντίληψη. 

 

Αποστολή, Όραμα και Κώδικας Δεοντολογίας του Komyo ReikiDo®

Αποστολή

Σκοπός του Komyo ReikiDo είναι να έχουμε υγεία, ευτυχία και ηρεμία στη ζωή μας μέσα από την καθημερινή άσκηση του Komyo ReikiDo.

Όραμα

Το όραμα του Komyo ReikiDo είναι να προσφέρει παγκόσμια τα οφέλη του Reiki Ryoho μέσω της άσκησης και της διδασκαλίας του Komyo ReikiDo.

Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια παγκόσμια κοινότητα αφοσιωμένων ασκούμενων και δασκάλων Komyo ReikiDo που τιμούμε και διαφυλάττουμε τη διδασκαλία του Inamoto Hyakuten Sensei, του ιδρυτή της σχολής Komyo ReikiDo. Ασκούμε και διδάσκουμε το Komyo ReikiDo με αφοσίωση προκειμένου να βελτιώσουμε νου και σώμα με την καθημερινή άσκηση της ιαπωνικής θεραπευτικής τέχνης Reiki Ryoho.

Κώδικας Δεοντολογίας

Σκοπός του Κώδικα Δεοντολογίας είναι να ορίσει τις παραμέτρους για την υπεύθυνη και επαρκή φροντίδα καθώς και την αρμόζουσα επαγγελματική συμπεριφορά.

Οι μαθητές, ασκούμενοι και δάσκαλοι Komyo ReikiDo (KRD) και όσοι εκπροσωπούν το Komyo ReikiDo δεσμεύονται να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας για την αμοιβαία ευημερία όσων υπηρετούμε στην παγκόσμια κοινότητα.

Όλα τα μέλη του Komyo ReikiDo:  
 
  • Τηρούν και διατηρούν ακέραιες τις διδασκαλίες και πρακτικές Komyo ReikiDo σε όλα τα επίπεδα.
  • Αντιμετωπίζουν το κάθε άτομο ισότιμα και με τη μέγιστη αξιοπρέπεια σεβόμενοι προσωπικά όρια και πολιτισμικές ευαισθησίες, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό, κοινωνική θέση, ηλικία, και πολιτική τοποθέτηση.
  • Τηρούν το ύψιστο επίπεδο ηθικής, προσωπικής και επαγγελματικής διαγωγής ενεργώντας με ακεραιότητα, ειλικρίνεια και με ανοιχτή και υποστηρικτική επικοινωνία σε κάθε περίπτωση.
  • Ενδυναμώνουν πελάτες και μαθητές ενθαρρύνοντας τους να αναλάβουν την ευθύνη για την προσωπική τους φροντίδα, υγεία και ευημερία.
  • Προσφέρουν Reiki Ryoho ως εναλλακτική και υποστηρικτική τεχνική και όχι ως υποκατάστατο θεραπείας από πιστοποιημένους ιατρούς και επαγγελματίες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της πνευματικής υγείας.
  • Δεν κάνουν διάγνωση και πρόγνωση και δεν εγγυούνται αποθεραπεία. Οι ασκούμενοι KRD δεν εμπλέκονται στις θεραπευτικές και/ή φαρμακευτικές αγωγές που δίνονται από πιστοποιημένους επαγγελματίες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και δεν λειτουργούν έξω από το πλαίσιο της πρακτικής και της πιστοποίησης τους.
  • Συμμορφώνονται με την τοπική/πολιτειακή/επαρχιακή/κρατική νομοθεσία σχετικά με, και όχι μόνο, την ιδιωτικότητα, το απόρρητο, τα πνευματικά δικαιώματα, τα σήματα κατατεθέντα καθώς και τους νόμους που σχετίζονται με την παροχή Reiki Ryoho στο κοινό.