how it all started

Τον Οκτώβριο του 2005 ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Ιαπωνία και στις 10 Οκτωβρίου ξεκίνησα να επισκεφτώ το όρος Κουράμα. Μέσα στο τρένο, στο απέναντι ακριβώς κάθισμα από μένα, καθόταν ο Hyakuten Inamoto (ο ιδρυτής της σχολής Komyo Reiki Kai) που επισκεπτόταν και εκείνος, για πολλοστή φορά, το Κουράμα για να ξεναγήσει δύο ασκουμένους από τον Καναδά. Με προσκάλεσε στην ξενάγηση του ... και τι τύχη ! είχα την ευκαιρία να πάρω το πρώτο reiju από αυτόν, αν μη τι άλλο στην πιο ιδανική τοποθεσία: στο Osugi Gongen, πλάι στο αρχαίο ιερό δέντρο (kami), στην περιοχή δηλαδή όπου κάποτε ο Usui sensei έμεινε για 21 ημέρες ... ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία... και μετά άλλαξαν όλα .-

Η επόμενη Δευτέρα με βρήκε στο reiki share του Inamoto sensei που γίνεται κάθε Δευτέρα στο Daizen-in, έναν μικρό ναό στο κέντρο του Κιότο... ακόμη ένα reiju...

Προσκάλεσα τον Inamoto sensei στην Αθήνα όπου και ήρθε τον Απρίλιο 2006 για να διδάξει το Komyo Reiki σε Έλληνες δασκάλους Ρέικι άλλων σχολών. Η πρώτη του δημόσια ομιλία στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗΣ ενώ το teacher training έγινε στο ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ". 


Ανεκτίμητη στάθηκε και η υποστήριξη της Αργυρώς. Την Αργυρώ μού την γνώρισε ο Inamoto sensei. Η Αργυρώ είχε επισκεφτεί και εκείνη το Κιότο λίγους μήνες πριν από εμένα και πήρε τον βαθμό Okuden από τον Ιnamoto sensei (η πρώτη Ελληνίδα μαθήτρια του).

Το 2007, με την έγκριση του Inamoto sensei, επίσημα πια ίδρυσα, και διευθύνω έκτοτε, την σχολή Komyo Reiki Kai Hellas, το παράρτημα της ιαπωνικής σχολής Komyo Reiki Kai στην Ελλάδα.

Από το 2006 διδάσκω αποκλειστικά και μόνο Komyo Reiki, γιατί αυτή εδωσε νόημα και βάθος στην πρακτική μου, μια εποχή που είχα αρχίσει να φτάνω σε αδιέξοδο γενικότερα σε σχέση με το Reiki Ryoho και ό,τι είχα διδαχτεί μέχρι τότε από διάφορες άλλες σχολές. Όντας πιστή στο αρχικό πνεύμα του Reiho του Usui sensei, η διδασκαλία Komyo είναι απλή και ουσιαστική, χωρίς πρόσθετα, και ολοκληρωμένη, καθώς αποκαθιστά την πνευματική ανάπτυξη -που συνήθως αποσιωπάται στα δυτικά συστήματα- ως αναπόσπαστο κομμάτι του Reiho. Το Reiki Ryoho έχει από τη φύση του δύο όψεις: θεραπευτική τέχνη και πνευματική πρακτική. Ο στόχος, άλλωστε, σύμφωνα με τον Usui sensei, είναι η κατάκτηση της Anshin Ritsumei, της Απόλυτης Εσωτερικής Ειρήνης --Satori (Αφύπνιση) κατά τα λεγόμενα του Ιnamoto sensei. 

Ο Hyakuten Inamoto sensei -τον οποίον γνώρισα χάρη σε μια συγχρονικότητα για την οποία θα είμαι αιώνια ευγνώμων στο Σύμπαν- ενσαρκώνει, κατά την άποψή μου, όλες τις ποιότητες του ιδανικού δασκάλου Reiki.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους Έλληνες δασκάλους που έλαβαν τη διδασκαλία Komyo Reiki και έγιναν μέλη της σχολής και με τη βοήθειά τους η διδασκαλία του Inamoto sensei συνεχίζει να διαδίδεται φωτίζοντας το πνεύμα και την πρακτική των ασκουμένων Reiki Ryoho.




Βαρβάρα Χατζησάββα